Σπάνια φωτογράφιση στο σπίτι της Αλίκης με τον Παπαμιχαήλ τρία χρόνια πριν τον γάμο τους

vou1

Το 1968 η Ελληνίδα σταρ, Αλίκη Βουγιουκλάκη, άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της και

υποδέχθηκε τη φωτογράφο Ευσταθία Ναυπλιώτου από το περιοδικό «Γυναίκα», σε μια φωτογράφηση που θεωρείται συλλεκτική.

 

Σε ένα σπίτι που αγοράσθηκε το 1962, τρία χρόνια πριν από τον γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και κόστισε πάνω από 2.000.000 δραχμές, υποδέχτηκε τη φωτογράφο για να επιδείξει στους θαυμαστές της μια ονειρική ζωή που μόνο εξ όψεως ήταν έτσι. Παρόλα αυτά όμως, σπανίως έμενε σε αυτό μέχρι να παντρευτεί, καθώς δεν ήθελε να αποχωριστεί την μητέρα της Έμμυ και το πατρικό της σπίτι.

Το θρυλικό διαμέρισμά στον 4ο όροφο στην πολυκατοικία με το νούμερο 18 της οδού Στησιχόρου, στην περιοχή των Ανακτόρων, ήταν μεγάλο και πολύ φωτεινό, αποτελούνταν από 7 δωμάτια, σαλόνι και τραπεζαρία αλλά και ένα επιπλέον σαλόνι, το «σαλόνι της κυρίας», όπως το αποκαλούσε η Αλίκη, μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι κούκλες και τα αμέτρητα δώρα των θαυμαστών της. Μέσα στο σαλόνι της η Αλίκη φιλοξενούσε όλες τις κούκλες και τα δώρα που της έκαναν κατά καιρούς οι θαυμαστές της, ενώ ήταν και ο χώρος που το νιόπαντρο ζευγάρι έπαιρνε πάντα το πρωινό του.

Το σπίτι η Αλίκη το διακόσμησε μόνη της, με το προσωπικό της γούστο, σύμφωνα με το οποίο «πάντρευε» σύγχρονα έπιπλα, με κομμάτια- αντίκες που αγαπούσε πολύ. Οι χοντρές κουρτίνες σε κάθε παράθυρο και η τζαμαρία εξασφάλιζαν στη σταρ και τον σύζυγό της την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, αφού λέγεται ότι οι γείτονές τους καραδοκούσαν πίσω από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες να μάθουν τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας των αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού κοινού.

Συνήθιζε να επισκέπτεται παλαιοπωλεία για να βρίσκει αντίκες. Μέσα στο σπίτι αυτό η Αλίκη αισθανόταν ελεύθερη μέχρι και το τέλος της ζωής της. Ζούσε με τον μονάκριβο Γιάννη (της) μέχρι που εκείνος ενηλικιώθηκε, ενώ πάντα μαζί της είχε τον φύλακα-άγγελό της, την αγαπημένη της Νότα, που δεν έφυγε στιγμή από κοντά της. Στο σπίτι στη Στησιχόρου η Αλίκη φιλοξενούσε τους φίλους της αλλά και συγκατοικούσε με τους άνδρες της ζωής της και εκεί άλλωστε έμενε και ο τελευταίος σύντροφός της Κώστας Σπυρόπουλος. koolnews.gr

vou2