Παπανικολάου: Συγγνώμη από τη Στεφανίδη, εγώ είμαι ο γκάου

Αφού ο Βασίλης Παπανικολάου κατέβασε το αρχικό του ποστ που «την έλεγε» στη χρυσή Ολυμπιονίκη για την «Αυγή» τώρα επανέρχεται – Απαντά και στις αναφορές για τη σχέση του με τη Γεροβασίλη

Επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Facebook ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Παπανικολάου μετά τις αντιδράσεις για τους χαρακτηρισμούς του προς την «χρυσή» Ολυμπιονίκη στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

«Συγνώμη απ’ την Κ. Στεφανίδη. Ο γκάου είμαι εγώ» έγραψε στην προσωπική του σελίδα, αφού προηγουμένως είχε κατεβάσει το αρχικό του ποστ στο οποίο αναφερόταν στις δηλώσεις Στεφανίδη για την εφημερίδα «Αυγή» αποκαλώντας την «γκάου».

Έγραφε χαρακτηριστικά:

Το μήνυμά του προκάλεσε σειρά αντιδράσεων με αποτέλεσμα ο ίδιος να αναγκαστεί να το σβήσει από τη σελίδα του. Θέση στο ζήτημα πήρε και η ΕΡΤ η οποία με ανακοίνωσή της διαχώριζε τη θέση της, τονίζοντας ότι ο δημοσιογράφος εκφράζει προσωπικές απόψεις και όχι τη Δημόσια Τηλεόραση.

papanikol2

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες περί δήθεν επίθεσης της ΕΡΤ στην ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα εξής:

1. Ο υπάλληλος της ΕΡΤ που έκανε το σχόλιο δεν είναι Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, όπως αναφέρεται στις αναρτήσεις, ούτε έχει κάποια θέση ευθύνης στην ΕΡΤ.

2. Η εν λόγω ανάρτηση έγινε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ως εκ τούτου δεν εκφράζει απόψεις της διοίκησης της ΕΡΤ.

Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της τιμούν τους Έλληνες αθλητές και αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επιτυχή κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο».

Ο κ. Παπανικολάου απάντησε και στις αναφορές για τη σχέση του με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη στο γραφείο της οποίας είχε αποσπαστεί από τον Ιούλιο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016, σημειώνοντας ότι «όσους ενδιαφέρονται για τα πολιτικά μου πιστεύω πως «δεν υπήρξα και ούτε είμαι μέλος του κυβερνώντος κόμματος».

papanikol