«Όλη η Σύμη έχει γίνει ένας χείμαρρος»

Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα στην θάλασσα- Έρευνες για εγκλωβισμένους

– Στον βυθό της θάλασσας βρέθηκαν Ι.Χ που ήταν παρκαρισμένα στο λιμάνι – Εικόνες «αποκάλυψης» στην Σύμη – Ορμητικά «ποτάμια» από μπάζα παρασύρουν ότι βρουν μπροστά τους – Έρευνες για εγκλωβισμένους στα αυτοκίνητα που έπεσαν στο λιμάνι – Χωρίς ρεύμα το νησί από το καταστροφικό πέρασμα της ‘»Ευρυδίκης»

Αυτοκίνητα έχουν πέσει στην θάλασσα στο λιμάνι της Σύμης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα αμάξια παρασύρθηκαν από τα τεράστια ισχυρά κύματα.Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν στο λιμάνι περιμένοντας το πλοίο Blue Star Paros, το οποίο δεν έδεσε τελικά στην Σύμη λόγω της κακοκαιρίας.

«Όλη η Σύμη έχει γίνει ένας χείμαρρος»

Ο Δήμαρχος Σύμης μιλώντας στο newsit.gr μετέφερε εικόνες βιβλικής καταστροφής. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «η Σύμη έχει γίνει ένα ποτάμι όλο το νησί». Ανέφερε πως δρόμοι έχουν κλείσει δρόμοι και χιλιάδες τόνοι μπάζων έχουν «κατέβει» από την βροχή, ενώ το νησί είναι χωρίς ρεύμα εδώ και ώρες.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι περίπου 15 αυτοκίνητα έχουν βρεθεί στην θάλασσα και άλλα 30 έχουν παρασυρθεί αλλά είναι στην στεριά. «Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας.

Νωρίτερα μιλώντας στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι «E», ο κ. Παπακαλοδούκας, υπογράμμισε πως σημασία έχει τώρα να μην έχουν υπάρξει θύματα από τα αμάξια που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Μέσα του στρατού, δύτες και άλλα ειδικά μηχανήματα σπεύδουν στο νησί προκειμένου να ενισχύσουν τις έρευνες.

«Έχει αποκοπεί το λιμάνι από το υπόλοιπο νησί»

Στην εκπομπή παρενέβη και κάτοικος του νησιού, ο οποίος ανέφερε πως τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο λιμάνι είναι 30. Την ίδια στιγμή όπως είπε η γύρω περιοχή έχει αποκοπεί από το υπόλοιπο νησί, καθώς οι δρόμοι έχουν κλείσει.

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε και την Σύμη, είχε προκαλέσει πλημμύρες στο νησί, δημιουργώντας ορμητικά «ποτάμια» που παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους.