Ρόδος: Δωρεάν γρήγορο ίντερνετ σε κοινότητες

Η διεύθυνση Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Ρόδου δίνει την δυνατότητα στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να έχουν δωρεάν γρήγορο ίντερνετ
στις κοινότητες: ΙΑΛΥΣΟΣ, ΚΡΕΜΑΣΤΗ, ΣΟΡΩΝΗ, ΣΑΛΑΚΟΣ, ΠΑΣΤΙΔΑ, ΑΡΧΙΠΟΛΗ. Το όνομα του δικτύου (SSID) είναι: RHODOS ISLAND. Η επιλογή των παραπάνω κοινοτήτων έγινε με κριτήριο την διαθεσιμότητα γραμμών γρήγορης πρόσβασης.
Η διεύθυνση Νέων τεχνολογιών του δήμου Ρόδου ολοκλήρωσε τις εργασίες αναβάθμισης των γραμμών internet και αρχίζει την εγκατάσταση του συστήματος για την παροχή δωρεάν πρόσβασης σε κεντρικές πλατείες των παραπάνω κοινοτήτων.
Η διαθέσιμη μέγιστη ταχύτητα προς το παρόν είναι έως 50mbps για Ιαλυσό και Κρεμαστή, έως 24mbps για Παστίδα, Σορωνή, Σάλακο και Αρχίπολη. Ο σχεδιασμός της διευθυνσης Νέων τεχνολογιων προβλέπει την επέκταση του συστήματος Δωρεάν internet σ όλες σχεδόν τις κεντρικές πλατείες των κοινοτήτων του δήμου Ρόδου. Το σύστημα θα δίνει πρόσβαση σε όλες τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως (facebook, viber, skype, instagram κλπ, θα είναι περιορισμένης σε χρόνο πρόσβασης καθώς επίσης θα απαγορεύει το downloading μουσικής, ταινιών κλπ.