ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Χορός εκατομμυρίων και ο… λογαριασμός στους Έλληνες πολίτες

ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εθνικής Άμυνας, στην οποία γίνεται λόγος για χορό εκατομμυρίων, που έχει στηθεί, γύρω από το μεταναστευτικό, κατατέθηκε από Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα.

Την Ερώτηση συνυπογράφουν και οι Βουλευτές: Κώστας Αχ. Καραμανλής, Βουλευτής Σερρών, Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων και Βασίλης Κικίλιας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών.

Οι Βουλευτές  ζητούν συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία για:

– Το ύψος του συνολικού κόστους στον κρατικό προϋπολογισμό από την κατασκευή των hot spot αλλά και των δαπανών σίτισης των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών.

– Τις εταιρείες στις οποίες ανατέθηκε η κατασκευή και τα συνοδά έργα σε κάθε ένα από τα  hot spot που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και το κόστος.

– Το λόγο που η κυβέρνηση δεν ενέταξε το κόστος κατασκευής των hot spot και των λειτουργικών τους δαπανών αλλά και της σίτισης στο Εθνικό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤEA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014-2020, επιβαρύνοντας, έτσι, τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Το λόγο που η κυβέρνηση άλλαξε την προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο της σίτισης προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, απαιτώντας, πλέον, τη συμμετοχή εταιρειών με κύκλο εργασιών τα 3 τελευταία χρόνια (2013, 2014, 2015) ίσο η μεγαλύτερο από το 100% του συνολικού  ετήσιου προϋπολογισμού των υπηρεσιών που θα αναλάβουν, αποκλείοντας έτσι τοπικές επιχειρήσεις, στις περιοχές που φιλοξενούνται τα hot spot, οι οποίες  είναι αδύνατον να έχουν τόσο μεγάλο κύκλο εργασιών.