Μάκης Ζουρούδης: Την δουλειά δεν την φοβήθηκα ποτέ! Αυτή με φοβάται!

Συνέντευξη στο Νίκο Απόκοτο
Φωτό: Φιλήμονας Ρούσσος

Από τη Σύμη στη Ρόδο, από τη Ρόδο στην Αμερική και από την Αμερική στη Ρόδο! Ο λόγος για τον Μάκη (Μιχάλη) Ζουρούδη και την οικογένειά του.
Ο αγαπημένος επιχειρηματίας μιλά για την απόφαση της οικογένειάς του να ξενιτευτεί στην Αμερική, να σταθεί οικονομικά στα πόδια της και στην συνέχεια να γυρίσει στον τόπο της. Με ευχαρίστηση δέχθηκε να αναφερθεί στα δύσκολα χρόνια της μεγάλης απόφασης, την δουλειά που διάλεξε να ασχοληθεί, την οικογένειά του, τους φίλους του και τον κόσμο που τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

«Oι γονείς μου και οι δυο είναι γεννημένοι στην Σύμη. Eίχα και έχω τους καλύτερους γονείς του κόσμου. Δυστυχώς έχω χάσει τον πατέρα μου, ήταν μια μεγάλη απώλεια για μένα και την οικογένειά μου. Έχω μόνο την μητέρα μου που την αγαπάω πάρα πολύ γιατί είναι χρυσή γυναίκα. Προσεύχεται για μένα και την οικογένειά μου, ιδιαιτέρως για τα παιδιά μου αλλά και γενικά σε όλο τον κόσμο! Όλη την ημέρα είναι με τις ευχές στο στόμα! Είναι πονόψυχη και καλόκαρδη»!

– Από τη Ρόδο στην Αμερική?
– Ναι πράγματι! Εγώ γεννήθηκα στη Ρόδο και τελείωσα εδώ το δημοτικό. Στα 13-14 μου πήγαμε στην Αμερική, δούλεψα σκληρά ως το 1981. Εκεί γνώρισα την σύντροφό μου και γυναίκα της ζωής μου. Παντρευτήκαμε το 1982 και μας χάρισε ο Θεός και η Παναγία 3 αγόρια. Αυτά είναι όλη μας η ζωή! Τον Δημήτρη, τον Χρήστο και τον Σάββα. Πριν λίγο καιρό αποκτήσαμε και το πρώτο μας εγγονάκι και είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι, δεν υπάρχουν λόγια.
– Πότε ξεκίνησε να λειτουργεί η επιχείρηση?
– Η επιχείρηση… πήρε μπρος αρχές του 1984 με προϋπηρεσία στο ίδιο αντικείμενο και και στην Αμερική άλλα 8 χρόνια ως επισκευές ελαστικών και πώληση ελαστικών στην Ρόδο και σε άλλα νησιά. Αρχικά στην οδό Στρατηγού Ζήση, στη συνέχεια επί της Αυστραλίας 24 και τώρα στο 7ο χιλ. Ρόδου-Λίνδου.

– Θεωρείστε ένας επιτυχημένος επαγγελματίας στο χώρος σας
– Την επιτυχία μου την χρωστώ στην σύντροφο και γυναίκα της ζωής μου, στα παιδιά μου, στους γονείς μου, στους φίλους μου και σε όλο τον κόσμου που με αγαπάει και τον αγαπώ και με σέβονται και τους σέβομαι. Ο κύριος μοχλός της εργασίας είναι ο κόσμος και όποιος κρατά τον Θεό και την Παναγία δεν χάνει. Και κάτι ακόμα, την δουλειά δεν την φοβήθηκα ποτέ, αυτή με φοβάται.

– Σχόλιο για την κρίση?
– Γνωρίζουμε και βιώνουμε, όπως όλος ο κόσμος, τις δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα και οι Έλληνες! Υπομονή θέλει! Με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας και με προσευχή όλα θα πάνε καλά. Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό! Οι Έλληνες έχουμε περάσει πάρα πολλά!!!

Σημείωση: Η συνέντευξη δόθηκε στο περιοδικό rodos mirror