Έκλεισαν τα σχολεία! Κορονοϊός και… φρέντο!

Πρώτη μέρα την Τετάρτη (11.03.2020) της εφαρμογής της απόφασης της κυβέρνησης για το κλείσιμο των συγκροτημάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων λόγω κορονοϊού και οι μαθητές και μαθήτριες, βρήκαν την ευκαιρία να κατακλύσουν καφετέριες και “ίντερνετ-καφέ”.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretapost είναι ενδεικτικές της κατάστασης σε πολλές γειτονιές του Ηρακλείου στην Κρήτη αλλά και σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα οι φωτογραφίες από το “ίντερνετ-καφέ”, είναι περίπου στη 13.00 το μεσημέρι.

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια σύνεση από τους ίδιους τους εφήβους και φυσικά τους γονείς τους, που θα πρέπει να μειώσουν τις εξορμήσεις και τις βόλτες τους, μένοντας και όσο το δυνατόν περισσότερο στην οικογενειακή εστία.

Όχι τόσο για να μη νοσήσουν τα ίδια τα παιδιά.

Άλλωστε τα ποσοστά προσβολής στις μικρές ηλικίες είναι ελάχιστα και από όσα έχουν νοσήσει, πολλά δεν έχουν καν συμπτώματα.

Ζητούμενο είναι να μη γίνουν τα παιδιά φορείς μεταφοράς και εξάπλωσης του κορονοϊού. Φυσικά δεν μιλά κανείς για μια διαδικασία καραντίνας, σαν αυτή που βρίσκεται η Ιταλία, όμως ο καθένας από εμάς καλό είναι να αντιληφθεί πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει, αφού μιλάμε για έναν ασυμπτωματικό ιό, για τον οποίο δεν υπάρχει ως σήμερα αντίδοτο.