15 χρόνια… Φιλανθρωπικός Σύλλογος “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΛΕΗΜΟΝΗΤΡΙΑ”

Πέρασαν 15 χρόνια που ο φιλανθρωπικός σύλλογος ‘ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΛΕΗΜΟΝΗΤΡΙΑ’ πήρε σάρκα και οστά.
Ήταν το έτος 2.000 τότε που αποφασίσαμε όλοι οι συμμαθητές που αποφοιτήσαμε από το δημοτικό σχολείο Κρεμαστής, να ξανασυναντηθούμε και να γιορτάσουμε τα 40 χρόνια της αποφοίτησης μας.
Όλοι έδωσαν το παρών σε μιά βραδιά με πολύ γέλιο, πολλά αστεία, γλέντι, διασκέδαση και χορό στην ψαροταβέρνα ‘Γαλάζια ακτή’.
Οι συνάντηση άρεσε σε όλους και αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε όπως και έγινε. Ακολούθησαν κι άλλες συναντήσεις με πρωτοχρονιάτικη πίτα,αποκριάτικο γλέντι,και κάποια στιγμή προτάθηκε η ιδέα να ιδρύσουμε σύλλογο με ιδρυτικά μέλη όλων των συμμαθητών.
Έτσι ξεκίνησε να υλοποιηθεί η ιδέα της ίδρυσης ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
Στην αναζήτηση της ονομασίας βοήθησαν ιερείς και δάσκαλοι.Η επικρατέστερη ονομασία ήταν ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΛΕΗΜΟΝΗΤΡΙΑ, και νονός ο διακεκριμένος δάσκαλος Γεώργιος Παπόρης.
Το 2002 νομιμοποιείτε από το πρωτοδικείο, και τον Μάρτιο του ίδιου έτους έχουμε το πρώτο επταμελές συμβούλιο από τους ΚΕΦΑΛΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΟ πρόεδρο, ΚΟΥΚΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ αντιπρόεδρο. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟ γραμματέα, ΜΑΤΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ταμία, ΛΟΥΠΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ αναπλ.γραμματέα ΚΟΚΚΑΡΗ ΦΑΝΗ ανπλ.ταμια,και ΧΙΧΙΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ δημόσιες σχέσεις.
Με αυτό το συμβούλιο ο σύλλογος προχώρησε επί δέκα χρόνια, με μία και μόνο αντικατάσταση αυτήν του γραμματέα που την ανάλαβε ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΑΚΑΣ.
Τα τελευταία 5 χρόνια στο τιμόνι του συλλόγου είναι ο ΜΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ που συνεχίζει με επιτυχία το έργο και υλοποιεί τους σκοπούς της ίδρυσης του συλλόγου.