Αυτοί είναι οι επενδυτές, αυτά είναι τα ”φιλέτα” της Ρόδου!!!

afantou-660 0

Στο «σφυρί» άλλα 26 ακίνητα

Τις δεσμευτικές προσφορές τους υπέβαλαν την Τρίτη τα τέσσερα επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση των ακινήτων «φιλέτων» στην περιοχή Αφαντού της Ρόδου.

Το ΤΑΙΠΕΔ, με ανακοίνωσή του, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των ενδιαφερομένων οι οποίοι είναι αναλυτικά:

Aegean Sun Investments Limited
Dimand Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Κατασκευών
Υπηρεσιών και Συμμετοχών, MA Angeliades Inc.
Ξεν. Τορ. Εμπ. Γεωργ. Οικ. Επιχειρήσεις Ι. Χατζηλαζάρου
Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων, έπειτα από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων και, στη συνέχεια, θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

Αλλα 26 ακίνητα στο «σφυρί»

Ακόμη, συνεχίζεται η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr με την εγγραφή νέων ακινήτων. Συνολικά, εντάσσονται 26 νέα ακίνητα, εκ των οποίων 12 βρίσκονται στην ιστορική περιοχή της Πλάκας, του δήμου Αθηναίων.

«Δεδομένου των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής, το ΤΑΙΠΕΔ πρωτοπορεί, προχωρώντας στην αξιοποίηση αυτών των ακινήτων, μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη, ώστε, μετά το τέλος της συγκεκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται αρκετά ημιτελή και εγκαταλειμμένα κτίσματα, η αξιοποίησή τους θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή της Πλάκας, με σημαντικά οφέλη τόσο για την πολιτιστική μας κληρονομιά όσο και για την περαιτέρω οικιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα υπόλοιπα 14 ακίνητα που αξιοποιούνται, μέσω της πλατφόρμας, αφορούν κτίρια και παραθαλάσσια οικόπεδα σε διάφορες περιοχές της χώρας. iefimerida.gr