Με ανάθεση έργου η καθαριότητα των μεγάλων οδικών αξόνων της Ρόδου

Με ανάθεση έργου προτίθεται  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αντιμετωπίσει, από το 2017, το μόνιμο πρόβλημα του καθαρισμού και  εξωραϊσμού των μεγάλων οδικών αξόνων του νησιού της Ρόδου. Η απόφαση δεν επηρεάζει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Με ανάθεση έργου προτίθεται  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αντιμετωπίσει, από το 2017, το μόνιμο πρόβλημα του καθαρισμού και  εξωραϊσμού των μεγάλων οδικών αξόνων του νησιού της Ρόδου και για τον σκοπό αυτό, τον προσεχή Σεπτέμβριο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα προβούν στην σύνταξη των όρων του διαγωνισμού.

Καθοριστικής σημασίας για την απόφαση του Περιφερειάρχη ήταν οι εξελίξεις που αφορούν στην λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και στα προσκόμματα που επανειλημμένως δημιουργήθηκαν, με αποκλειστική ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με αποτέλεσμα να μην έχει καταστεί δυνατή η λειτουργία της μέχρι τώρα, αν και Ιούλιος.

Ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε την απόφασή του στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου αποσαφήνισε ότι η απόφαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την λειτουργία της ΕΤΑΙΡΟΦΥΚΑ, η οποία έχει ένα τεράστιο έργο να επιτελέσει, στον τομέα των αρμοδιοτήτων της.

Η  απόφαση αφορά μόνο τους μεγάλους οδικούς άξονες του νησιού, οι οποίοι θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και κυρίως κατά τους θερινούς μήνες,  όπου η κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα.

«Με θλίβει η εικόνα και  το επίπεδο της καθαριότητας και του πρασίνου στους οδικούς άξονες της Ρόδου. Ως Περιφερειάρχης δεν είμαι διατεθειμένος να επιτρέψω να επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Όσον αφορά την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ο Περιφερειάρχης  ευχήθηκε, η νέα απόφαση που ελήφθη προ ημερών από την Οικονομική Επιτροπή και η οποία είναι απολύτως σύννομη, όπως και η προηγούμενη, να εγκριθεί επιτέλους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της σε καίριους τομείς στην καθημερινότητα του νησιού.