Φώτης Χατζηδιάκος: Να δώσουμε ποιότητα στους κατοίκους μας. Δεν θα κλειστούμε στο καβούκι μας

dima-topik-kre

Την Κοινότητα Κρεμαστής επισκέφθηκε χθες ο νέος Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για να ενημερωθεί από κοντά από τα τοπικά συμβούλια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε χωριό! Ο Δήμαρχος ξεκίνησε πρώτος παρουσιάζοντας στους τοπικούς συμβούλους, δημοτικούς και αντιδημάρχο που παραβρέθηκαν το νέο μοντέλο διοίκησης που ξεκίνησε στον Δήμο Ρόδου. Το rodos info news ήταν εκεί

Του Νίκου Απόκοτου

”Χαιρετίζω το νέο τοπικό συμβούλιο και τους εύχομαι υγεία και κουράγιο στο έργο τους. Όλοι χρειάζεται να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις σε όσα προβλήματα αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Αντίπαλοι δεν είναι οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης αλλά τα προβλήματα. Χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και θέληση για δουλειά. Το δεύτερο το διακρίνω στα πρόσωπα των νέων συμβούλων και ομολογώ ότι χαίρομαι ιδιαίτερα! Δυστυχώς έχουμε χάσει ήδη δύο μήνες με τα τελευταία γεγονότα.

Ιεράρχηση προβλημάτων
Θα γίνεται μία ιεράρχηση προβλημάτων, κατά την δική σας κρίση με τα πιο σοβαρά, και ο κ. Γιάννης Κορωναίος θα τα μεταβιβάζει σε εμάς! Από εκεί και πέρα θα προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις. Η καθαριότητα πάντα θα είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας χωρίς να παραβλέπουμε τα άλλα προβλήματα. Ο κάθε πρόεδρος του τοπικού θα πρέπει να δώσει ρόλους σε κάθε σύμβουλο έτσι ώστε να μοιραστούν κάπως οι ρόλοι και να είναι πιο ευέλικτο το τοπικό συμβούλιο. Να ακούτε και να καταγράφετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού!

Συμβουλές στους νέους συμβούλους
Πάντα θα είμαστε κοντά σας για να συμβουλεύουμε τους νέους συμβούλους. Από κοινού θα προσπαθείτε να βρείτε λύσεις σαν τοπικό συμβούλιο. Να είσαστε ενωμένοι. Δεν έχετε να λύσετε τίποτα. Σας ψήφισε ο κόσμος για να τους βοηθήσετε σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θα συνεργάζεστε με τον αντιδήμαρχο. Να ξέρετε πως ο πολίτης δεν δίνει περίοδο χάριτος

Η καλοπροαίρετη κριτική της αντιπολίτευσης
Να δεχόμαστε την καλοπροαίρετη κριτική της αντιπολίτευσης. Και τα άτομα της αντιπολίτευσης παίζουν σημαντικό ρόλο στον Δήμο ή στα τοπικά συμβούλια. Και φυσικά για εσάς δεν θα υπάρχει…ο κόσμος που σας ψήφισε και ο κόσμος που δεν σας ψήφισε! Όλοι είναι ένα!!!

Το προσωπικό
Επειδή γίνεται πολύ συζήτηση για το προσωπικό σε όλο το νησί να σας πως και εσάς πως θα γίνει ανακατανομή προσωπικού. Σύμφωνα με όσα έχουμε δει υπάρχει μεγάλος αριθμός προσωπικού που δεν εκμεταλλεύεται σωστά! Επίσης ο κόσμος έχει απαιτήσεις από το προσωπικό! Όποιος δεν συμμορφώνεται να πηγαίνει στο σπίτι του! Να προσπαθήσουμε να δώσουμε ποιότητα στους κατοίκους του νησιού! Εμείς δεν θα κλειστούμε στο καβούκι μας!!!

Η πρώτη εικόνα του τουρίστα
Τόσο ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, όσο και ο πρόεδρος τους τοπικού κ. Τσαμπίκος Ποδιώτης, μεταξύ άλλων, ανέφεραν στον Δήμαρχο την όχι καλή εικόνα που βλέπει ο τουρίστας μόλις ξεκινήσει… το δρομολόγιο του από το αεροδρόμιο προς την Ρόδο.

Οι αρμοδιότητες στους τοπικούς προέδρους
Από την στιγμή που δεν υπάρχουν πλέον οι χωρικοί στην ουσία έχουν αυξηθεί οι αρμοδιότητες στους προέδρους των τοπικών συμβουλίων. Να αναλάβετε πρωτοβουλίες σε διάφορα ζητήματα και σε συνεννόηση με μας θα δίνουν από κοινού τις λύσεις. Οι 11 αντιδήμαρχοι μαζί με τους εντεταλμένους θα είναι κοντά στους πολίτες του νησιού.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Οι δημοτικοί σύμβουλοι μιλώντας με τον Δήμαρχο του είπαν, εν ολίγοις, πως θα στηρίξουν το έργο του αλλά παράλληλα θα υπάρχει και η καλοπροαίρετη κριτική σε διάφορα θέματα που αυτοί πιστεύουν πως κάνει λάθος!

Πήραν μέρος
Στην συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του τοπικού Τσαμπίκος Ποδιώτης ο οποίος παρουσίασε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κρεμαστή, ο Ακης Δελαπόρτας, πήρε απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που έθεσε, όπως επίσης ο Δημήτρης Κοκκάρης, η Ελένη Φτάκλα και ο Νίκος Βόλας. Στην συζήτηση επίσης παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχος (θα στεγάζεται στα γραφεία της Κρεμαστής) Πόκκιας Γεώργιος (Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα και Επιχειρηματικότητας – Υποστήριξης Επενδύσεων και Απασχόλησης), ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Χριστοδούλου ο οποίος παρουσίασε στον Δήμαρχο όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κρεμαστή όπως επίσης μίλησε και για το Σχέδιο πόλεως που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρεμαστή αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και το γεγονός πως κάποια χωριά θυσιάστηκαν για να εξελιχθεί το υπόλοιπο νησί!!! Οι δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Παναή η οποία είπε πως θα στηρίξει το έργο του Δημάρχου αλλά πάντα θα κάνει παρεμβάσεις όταν αυτή το κρίνει σκόπιμο, η Ελπίδα Ατσίδη και ο Ευγένιος Κασσανής μίλησαν κι αυτοί και μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, και τέλος ο Τέρης Χατζηιωάννου. Όλοι πήραν μέρος στη συζήτηση και όλοι είχαν κάτι να πουν. Ο Δήμαρχος, στο τέλος του ευχαρίστησε, λέγοντας πως ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση-συζήτηση. rodos info news.com