Οι Καταστηματάρχες Κρεμαστής έκοψαν την πίτα τους

Την πίτα του έκοψε χθες ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Κρεμαστής. Σε μια ωραία εκδήλωση που πραγματοποιηθηκε στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου το δ.σ. του συλλόγου τίμησε  (σε πρώτη φάση) 23 μέλη του.

Παραβρέθηκαν ο πάτερ Μιχάλης, η  βουλευτής Δωδεκανήσου κα Μίκα Ιατρίδη, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κος Βασίλης Παπαοικονόμου, ο κοινοτάρχης Κρεμαστής κος Μιχάλης Δράκος, νέοι και παλιοί  καταστηματάρχες και συγγενείς τους.

Η κα Ιατρίδη μιλώντας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του έργου της,  αλλά και στην στήριξη που θα έχει ο σύλλογος καταστηματαρχών.

Ο κος Παπαοικονόμου μετέφερε τους χαιρετισμούς του δημάρχου Ρόδου κου Αντ. Καμπουράκη. Παράλληλα έδωσε  τις ευχές του στο νέο δ.σ. και δήλωσε  πως θα είναι δίπλα τους στο δύσκολο έργο τους.

Ο κος Μιχάλης Δράκος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, για το παρεμπόριο, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για το θέμα του δρόμου που είναι κλειστός και δυσκολεύει αφάνταστα τους κατοίκους – επιχειρηματίες της Κρεμαστής. Παράλληλα και για το δύσκολο έργο που έχει να αντιμετωπίσει το κοινοτικό συμβούλιο. Ωστόσο δήλωσε πως θα γίνουν αρκετά έργα προκειμένου να ξανά γίνει η Κρεμαστή όπως ήταν παλιά!

Ο πρόεδρος Μιχάλης Δραμουντανής στην ομιλία του ανέφερε:

Δέκα μέρες που έχει ξεκινήσει το νέο εκλογικό ΔΣ του συλλόγου, καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα να τιμήσουμε 23 επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες εδώ και πολλά χρόνια.

Να δημιουργήσουμε εμπορικό σήμα για τα καταστήματα και της επιχειρήσεις που είναι μέλη.
Στο επόμενο διάστημα θα δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου εκεί θα προβάλλονται όλες οι επιχειρήσεις και τα προϊόντα του χωριού μας. Μέσα από την πλατφόρμα θα μπορεί ο καταναλωτής και ο επισκέπτης του νησιού μας να ενημερώνεται.

Θεωρώ ότι δώσαμε λίγο χαρά στην δύσκολη χρονική περίοδο κρίσης που περνάει το χωριό μας σε ανθρώπους που προσπαθούν να κρατήσουν τα καταστήματα τους ανοιχτά.

Ενώ άντεξαν την κρίση ξαφνικά βρέθηκε μεγαλύτερο εμπόδιο μπροστά τους που λέγεται γέφυρα Κρεμαστής. Σαν εμπορικός σύλλογος θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να βρεθεί άμεσα λύση και να ανοιχτεί σύντομα η γέφυρα για την τουριστική σεζόν ώστε να ξαναδώσει πνοή στο χωριό και στις επιχειρήσεις μας.

Το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε συναντήσεις με όλους τους φορείς και συλλόγους να σταθούν δίπλα μας και να δώσουν άμεσα λύση!

Για να μην κλείσουν επιχειρήσεις και χαθούν θέσεις εργασίας.

Να σημειώσουμε πως στην Κρεμαστή  υπάρχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν από τις αρχές του ’50!!!

Φωτό : Μιχάλης Λυκοπάντης