Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής επισκέφθηκαν τα ΚΕΠ

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 το ΚΕΠ της Κρεμαστής γέμισε λιλιπούτειους ‘πολίτες’.  Εξήντα πέντε   μαθητές της Β’ Δημοτικού του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής επισκέφτηκαν το ΚΕΠ , στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκδρομής, μαζί με τις δασκάλες τους Ασημίνα Βώβου, Ζωγραφίνα Μπάτη και Μαρία Στεργενάκη . Τους  υποδέχτηκε η προϊσταμένη του ΚΕΠ Γεωργία Φτάκλα , η οποία αφού τους απεύθυνε  χαιρετισμό του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου ,του Αντιδημάρχου Σάββα Διακοσταματίου και του Διευθυντή ΚΕΠ  Λευτέρη Αυγερινού ,τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του ΚΕΠ .

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους , τα παιδιά έμαθαν ότι τα ΚΕΠ είναι υπηρεσίες μιας στάσης , υποκαταστήματα του κράτους που δημιουργήθηκαν το 2002 για να συμβάλουν στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε ότι αφορά τις συναλλαγές τους με το δημόσιο , έχοντας σαν στόχο  να δημιουργήσουν μια εντελώς διαφορετική σχέση ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες  ,να μειώσουν την γραφειοκρατία  και να συμβάλουν στη διαφάνεια  και την ισονομία . Ακολούθησε μια μικρή ξενάγηση στο χώρο του ΚΕΠ  όπου τα παιδιά αφού κεράστηκαν ,είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους υπαλλήλους και  να παρακολουθήσουν την διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού γέννησης  .

Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στη Bιβλιοθήκη, το Πνευματικό Κέντρο , το παλιό Δημοτικό και τα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας. Ο Πρόεδρος της ΔΚ Κρεμαστής κ. Τσαμπίκος Ποδιώτης υποδέχθηκε τα παιδιά και συνομίλησε μαζί τους .Εκείνα του μετέφεραν τις σκέψεις τους και τα προβλήματα του Σχολείου τους.