Ο Στέφανος Δράκος συγχαίρει το Λιμενικό και την Αεροπορία

drakos-stef

Για την άμεση παρέμβαση και εκφράζει τη θλίψη του, για τον άδικο χαμό των μεταναστών βόρεια της Σύμης

Στην προσφορά του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας, αναφέρθηκε ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου Στέφανος Δράκος, με αφορμή την άμεση παροχή συνδρομής, για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Σύμης. Μία προσφορά, που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο, αξιέπαινη.
«Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας, διαχρονικά αποδεικνύει ότι δρα άμεσα και καθοριστικά, για την παροχή βοήθειας προς μετανάστες που αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα, δίνουν μάχη με τα κύματα και υπό αντίξοες συνθήκες, προσπαθούν να συνδράμουν στη διάσωση ανθρώπων που δυστυχώς ορισμένες φορές χάνονται στη θάλασσα», ανέφερε ο Δρ Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ Στέφανος Δράκος, προσθέτοντας ότι, μόνο λύπη και οργή μπορεί να προκαλέσει η απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Σύμης χάθηκαν, δυστυχώς, οκτώ άνθρωποι. Παρά τις προσπάθειες για τη διάσωσή τους, οι μετανάστες βρέθηκαν νεκροί. Η επέμβαση προσωπικού του πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν άμεση, όπως και του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας. Επέμβαση, η οποία είχε ως στόχο τη διάσωση των μεταναστών, καθώς και την παροχή συνδρομής στις τουρκικές αρχές, που είχαν την ευθύνη αντιμετώπισης του περιστατικού, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Η Ελλάδα, γι’ ακόμη μία φορά, απέδειξε ότι έχει κάθε διάθεση συνεργασίας, ενώ το προσωπικό του Λιμενικού και της Αεροπορίας, κατέδειξε ότι βρίσκεται πάντοτε σε πλήρη ετοιμότητα, για τη παροχή συνδρομής, προς αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της μετανάστευσης.
«Στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας, αξίζουν συγχαρητήρια», προσέθεσε ο κ. Στέφανος Δράκος, εκφράζοντας τη βαθειά θλίψη του, για τον άδικο χαμό των μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σύμης.

Στέφανος Δράκος
Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ