Οι Vegas στον Αρτ 90,6Fm

veg1

«Βρήκαμε πολλές πόρτες στην αρχή κλειστές. Πολλοί έλεγαν ότι οι Vegas σε τρεις μήνες θα έχουν ξεχαστεί»

«Η πορεία μας είναι πέρα των προσδοκιών μας μέχρι στιγμής. Είμαστε πολύ περήφανοι για την δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα»

«Μας έχουν γίνει αρκετές προτάσεις για την Eurovision. Τις απορρίψαμε γιατί νιώσαμε ότι δεν είχαμε ένα δυνατό κομμάτι για την Eurovision»

«Εμείς δεν πουλάμε σεξαπίλ, οπότε δεν νομίζω ότι θα στεναχωρηθεί ο κόσμος που δεν είμαστε «Solo»!»

veg2

Εκπομπή «Παρέα με την Ράνια»
με την Ράνια Αγγελίδου & τον Λάζο Μαντικό
Κάθε Σαββατοκύριακο 20:00 – 22:00
Διαδικτυακά ακούτε εδώ: http://www.arttv.info/p/fm-live.html

Η αρχή των Vegas…:
Ζερό: «Με τον Dj Airth γνωριζόμασταν πριν γίνει το συγκρότημα. Όταν αποφασίσαμε ότι θα κάνουμε συγκρότημα – το 2008 – προτιμήσαμε να είναι γυναίκα το 3ο μέλος για λόγους μελωδικότητας. Για να μας δώσει την μελωδία. Εγώ ο ραπερ, ο DJ Airth, έπρεπε κάπως να σπάσει αυτή η βαρβατίλα (γέλια). Έτσι βρήκαμε την φωνάρα της Μελίνας. Είχαμε κάνει οντισιόν και είχαμε δει και άλλες κοπέλες πριν την Μελίνα και ξεχώρισε η Μελίνα. Η φωνή της ήταν άλλο πράγμα. Είναι ευέλικτη και μπορεί και τραγουδήσει τα πάντα. Έχει σπουδάσει και παραδοσιακή μουσική με το που ακούσαμε το ντέμο, την επιλέξαμε κατευθείαν.»

veg3

Η σημασία του ονόματος Vegas:
Ζερό: «Ήταν η ιδέα ενός συνεργάτη μας, του Κωνσταντίνου. Μας λέει γιατί δεν λέγεστε Vegas; Δεν μας άρεσε καθόλου στην αρχή το όνομα μας. Σιγά λέγαμε μην μας λένε και Λος Άντζελες, New York (γέλια). Είπαμε ψάξτε και άλλα ονόματα, βρήκαμε κάτι τραγικά και στο τέλος είπαμε θα δεχτούμε το Vegas, αλλά τι θα λέμε είπαμε; Ότι θέλουμε πχ να πάμε στο Λας Βέγκας (γέλια) Μας φαινόταν πολύ ρηχό και κάτσαμε και κάναμε έρευνα. Ανακαλύπτουμε λοιπόν ότι το vegas έχει πάρει το όνομα του από τον φωτεινό αστέρα Βέγα που βρίσκεται τον αστερισμό της Λύρας. Έτσι λοιπόν θέλουμε και εμείς να είμαστε ένα φωτεινό αστέρι στον «αστερισμό» της μουσικής.»

DJ Airth: «Οι Vegas δεν απευθύνονται μόνο στην νεολαία, μας ακούνε και διασκεδάζουνε μαζί μας όλες οι ηλικίες. Στις πίστες όταν εμφανιζόμαστε βλέπουμε όλες τις ηλικίες να διασκεδάζουν μαζί μας και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα»

(i) To Ζερό είναι παράφραση του ονόματος Ιερεμίας, είναι χριστιανικό και γιορτάζεται 1η Μαΐου. Όπως μας δήλωσε έχει ένα παράπονο ο Ζερό… Κανείς δεν του λέει χρόνια πολλά, γιατί δεν γνωρίζουν από πού βγαίνει. Ούτε η μάνα του μας δήλωσε αστειευόμενος.

veg4

Για την μεγάλη επιτυχία του «Πιο ψηλά»:
Ζερό: «To «Πιο ψηλά» βγήκε όταν άρχισε να μπαίνει βαθιά στο κόκαλο το μαχαίρι της κρίσης και το τραγούδι αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο και αισιόδοξο. Νομίζω αυτό ήταν ένα ακόμα στοιχείο που αγαπήθηκε το κομμάτι τόσο πολύ. Το άκουγες για τρεισήμισι λεπτά και ξεχνιόσουν. Έχει πολύ ωραία λόγια αγάπης και αγαπήθηκε πάρα πολύ από ζευγάρια. Έχουν γίνει πολλοί γάμοι με αυτό. Είναι το τραγούδι των γάμων… Το «Πιο ψηλά» είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μας! Δηλαδή αν δούμε τα στατιστικά, ναι αυτό έχει κάνει τα ρεκόρ μας! Το video clip είναι το Νο1 από τα ελληνικά video clip, πάνω από 20 εκ. views έχει κάνει μέχρι στιγμής και ανεβαίνει. Το έχουν αγαπήσει και άνθρωποι εκτός Ελλάδας. Η πορεία μας είναι πέρα των προσδοκιών μας μέχρι στιγμής. Είμαστε πολύ περήφανοι για την δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα.»

{youtube}hObBv5ow0uY{/youtube}
{youtube}z7e3_OzysYE{/youtube}
{youtube}Oze4xyirlK8{/youtube}

Τι είναι το ελληνικό urban pop συγκρότημα που χαρακτηρίζει τους Vegas:
DJ Airth: «Είναι ένα κράμα μουσικών, η βάση της είναι το pop αλλά έχει επιρροές από όλα τα ήδη μουσικής, από hip hop, από rock, από house, που η κατάληξη και το τελικό αποτέλεσμα είναι pop. Αλλά με επιρροές από όλες τις μουσικές. Δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια καλλιτέχνες που κινόντουσαν στους χώρους του hip hop, του electro, του dance και της rock και δεν μπορούσες να τους βάλεις σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Από την στιγμή που βγάζει ένας καλλιτέχνης ένα από όλα αυτά, δεν μπορείς να πεις ότι ανήκει μοναδικά σε αυτή την κατηγορία. Έτσι η μουσική βιομηχανία δημιούργησε την κατηγορία urban pop. Είναι ο καλλιτέχνης ο ευέλικτος που βγάζει κομμάτια μέσα από τα ήδη αυτά μουσικής»

Πως βγήκε το «Τους πονάει»:
Dj Airth: «Έχουμε μαζευτεί στο στούντιο του Mark Angelo και λέμε ρε παιδιά δεν φτιάχνουμε ένα κομμάτι; Ξεκινάμε φτιάχνουμε την μουσική, λέμε να γράψουμε στίχο; Και μας ήρθε η ιδέα να γράψουμε ένα στίχο ο οποίος έλεγε: Ζω την ζωή μου, μην ασχολείσαι με εμένα. Δεν σε έχω ανάγκη. Δεν θα με βγάλεις από τον δρόμο μου. Εγώ θα κάνω αυτό που θέλω, επειδή το γουστάρω! Μας βγήκε από βιώματα φίλων, συνεργατών που παλιότερα δεν πιστεύανε σε εμάς. Προσπαθούσαν μάλιστα και μέσα από σχόλια σε facebook στις αρχές μας να λένε δημόσια: «Σιγά οι Vegas το συγκρότημα που σε λίγο καιρό θα το έχουν ξεχάσει όλοι» και κάτι τέτοια σχόλια. Το κομμάτι αυτό ήταν η απάντηση μας σε όλα αυτά. Ότι και να γίνει εμείς θα κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Βρήκαμε πολλές πόρτες στην αρχή κλειστές.»

Ζερό: «Ξεκινώντας οι στόχοι μας ήταν συγκεκριμένοι. Ήταν να ακουστούμε στην αγορά, αλλά από εκεί και πέρα η δουλειά μας να εκτιμηθεί και από τον κόσμο. Βγήκαμε στις αρχές με προσεγμένο στυλ και εμφάνιση. Γιατί πλέον η μουσική είναι μια μίξη πολλών πραγμάτων. Δηλαδή πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο look, να έχεις ένα συγκεκριμένο ύφος στη μουσική σου. Πολλά και διάφορα μαζί»

Για το στυλ των Vegas:
Ζερό: «Το στυλ μας αλλάζει συνεχώς, θα έλεγα ότι δεν έχουμε κάτι σταθερό… Κάνουμε συνεχώς αλλαγές. Τα έχουμε κάνει σχεδόν όλα και είναι πιο δύσκολο τώρα να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές.»

Πόσο ενωμένοι είναι οι Vegas;
Ζερό: «Ένας άνθρωπος είναι πολύ πιο ευέλικτος αλλά στο τέλος βλέπουμε ότι μια ομάδα είναι καλύτερη από μια μονάδα. Για παράδειγμα εκεί που έχω εγώ ελλείψεις, έχω την Μελίνα να μου τις καλύπτει. Εκεί που έχω εγώ και η Μελίνα ελλείψεις, έχουμε τον Dj Airth να μας καλύπτει και είναι ένας κύκλος αυτός. Οπότε δημιουργικά είμαστε ολοκληρωμένοι.»

Μελίνα: «Αυτά τα αγόρια τα έχω αγαπήσει πάρα πολύ. Είναι οικογένεια πλέον για εμένα κοντά αυτά τα πέντε χρόνια και βάλε. Τα ζούμε όλα μαζί! Τις πιο σημαντικές στιγμές μαζί.»

Για την κρίση:
Μελίνα: «Την κρίση την έχουμε βιώσει όλοι και στην δουλειά μας. Κάποτε δουλεύαμε πενθήμερα και τώρα τριήμερα μόνο. Βλέπουμε τον κόσμο ότι θέλουν να διασκεδάσουν, θέλουν να ξεφύγουν από την δύσκολη καθημερινότητα τους. Χαιρόμαστε όταν τους κάνουμε να χαμογελούν. Να νιώθουν δυνατά συναισθήματα ακούγοντας τα κομμάτια μας. Εκεί είναι η μεγάλη μας χαρά, νιώθουμε ότι προσφέρουμε κάτι. Όταν λέει κάποιος από μέσα του αυτό έχει γραφτεί για εμένα, σημαίνει ότι βιώνει ο άλλος στιγμές της ζωής του με αυτό το κομμάτι.»

Για Eurovision:
Ζερό: «Αν πηγαίναμε Eurovision θα πηγαίναμε με Αγγλικό στίχο που απευθύνεται σε πιο πολλούς. Τις καλύτερες θέσεις τις έχουμε πάρει με Αγγλικό στίχο. Μας έχει γίνει αρκετές φορές πρόταση για την Eurovision, αλλά εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι να το κάνουμε. Τις απορρίψαμε γιατί νιώσαμε ότι δεν είχαμε ένα δυνατό κομμάτι για την Eurovision. Θα πηγαίναμε να εκπροσωπήσουμε και άλλη χώρα, αρκεί να είχε απορριφθεί από την Ελλάδα πρώτα η πρόταση μας. Πάλι η Ελλάδα θα ήταν κερδισμένη»

Είναι «SOLO» οι Vegas;
Μελίνα: «Είμαστε ερωτιάρικο συγκρότημα. Κανείς μας δεν είναι «Solo» αυτό το διάστημα. Εμείς δεν πουλάμε σεξαπίλ, οπότε δεν νομίζω ότι θα στεναχωρηθεί ο κόσμος». «Παντρεύομαι! Είπα να το δοκιμάσω και αυτό με τον άνθρωπο που αγαπώ!»

Εκπομπή «Παρέα με την Ράνια»
με την Ράνια Αγγελίδου & τον Λάζο Μαντικό
Κάθε Σαββατοκύριακο 20:00 – 22:00
Διαδικτυακά ακούτε εδώ: http://www.arttv.info/p/fm-live.html