Κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών “ψαρεύουν” πελάτες έξω από κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης

Σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν διστάζουν να κάνουν… καραούλι έξω από τις κλινικές και να προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματά τους μοιράζοντας ακόμα και «επαγγελματικές» κάρτες

Καταγγελίες σοκ για εμπόριο βρεφών έξω από κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης έφτασαν στο γραφείο του Συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες επιτήδειοι από τα κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών δεν διστάζουν να κάνουν… καραούλι έξω από τις κλινικές και να προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματά τους μοιράζοντας ακόμα και «επαγγελματικές» κάρτες με τηλέφωνα και στοιχεία επικοινωνίας.

Εκμεταλλλευόμενοι τη λαχτάρα των ζευγαριών να αποκτήσουν ένα παιδί αλλά και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες της δημόσιας υιοθεσία που φτάνουν έως και τα πέντε χρόνια, υπόσχονται την εξασφάλιση υγιούς νεογέννητου μέσω της… νόμιμης οδού της ιδιωτικής υιοθεσίας σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Για τουλάχιστον δύο καταγγελίες με μητέρες από τη Βουλγαρία και τη Λευκορωσία μιλά στο Έθνος ο Συμπαραστάτης του Πολίτη της περιφέρειας Ηπείρου Απόστολος Οικονόμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις μητέρες αυτές δίνεται το δέλεαρ των 5.000 ευρώ ενώ οι θετοί γονείς πληρώνουν έως και 30.000 ευρώ τα οποία μοιράζονται τα άλλα μέλη του κυκλώματος.