Συνελήφθησαν για παράνομα τυχερά παίγνια “φρουτάκια” μέσω διαδικτύου

Συνελήφθησαν την Κυριακή (07-08-2016) το βράδυ στη Λέρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 43, 49 και 45 ετών, κατηγορούμενοι για λειτουργία και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος σε κατάστημα που λειτουργούσε ως ιδιοκτήτης ο 49χρονος με υπεύθυνο τον 43χρονο και διαπιστώθηκε σύνδεση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε διαδικτυακό τόπο που διενεργούνταν κερδοσκοπικά ηλεκτρονικά τυχερών παίγνια «φρουτάκια».

Στα εν λόγω παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχε ως πελάτης ο 45χρονος ημεδαπός.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

  • Επτά (7) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με συναφή εξοπλισμό
  • Επτά (7) προπληρωμένες κάρτες χρηματικών συναλλαγών
  • Το χρηματικό ποσό των 705 ευρώ
  • Χειρόγραφες σημειώσεις με στοιχεία παιχτών και συναλλαγών

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη (3) ημεδαπών για παράνομη λειτουργία καταστημάτων στη Ρόδο Την 08-08-2016 το πρωί συνελήφθησαν στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 57, 59 και 71 ετών γιατί λειτουργούσαν επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Σύλληψη ημεδαπού για διάθεση προϊόντων παρεμπορίου στη Ρόδο Στις 08-08-2016 το απόγευμα συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, 51χρονος ημεδαπός γιατί λειτουργούσε εμπορικό καταστήματα διαθέτοντας προς πώληση είδη (πορτοφόλια, τσάντες, σακίδια) τα οποία όπως διαπιστώθηκε αποτελούν προϊόντα απομίμησης και αντιγραφής γνωστού εμπορικού οίκου. Τα προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ρόδου αλλοδαπός που επιχείρησε να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση εξωτερικού. Συνελήφθη χθες (08.08.2016) στο αεροδρόμιο της Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 21χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενος για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου. Ειδικότερα, χθες το βράδυ ο κατηγορούμενος μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου βουλγαρικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία. Το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.