“ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ”: Ζαχαροπλαστείο – Εστιατόριο – Νυκτερινό Κέντρο Δεκαετία ’50 – ’60 – ’70

Καλημέρα Φιλαράκια μας να έχετε μια όμορφη Εβδομάδα με υγεία και χαμόγελα!

Για να μην ξεχνάμε, και να μαθαίνουμε ..

“ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ”: Ζαχαροπλαστείο – Εστιατόριο – Νυκτερινό Κέντρο
Δεκαετία 50 – 60 – 70 ..

Οδός Θεμιστοκλέους Σοφούλη και Διαγοριδών γωνία, ήταν το οικόπεδο που αγοράστηκε από την Αργυρό Βαρβάκη, από Τούρκο γαιοκτήμονα <<Μπεκίρη>> που στην κατοχή του ήταν σχεδόν η μισή σημερινή οδός Κένεντι, που πριν ανοικτή ο δρόμος και ήταν όλο χωράφια .

Το κτίριο ήταν τύπου νεοκλασικού, δυο ορόφων που η ανέγερση του άρχισε το 1959.

Πρώτα τελείωσε ο κάτω όροφος, και μετά από χρονικό διάστημα το υπόλοιπο.

Πολυσύχναστος δρόμος τότε η οδός Διαγοριδών με πολύ τουρισμό, λόγω που οδηγούσε στο Αρχαίο Στάδιο, στο Αρχαίο Θέατρο, και στον Ναό του Απόλλωνα ..

Αυτό παρακίνησε τον τότε επιχειρηματία Γιάγκο Παπασταμάτη από το Χωριό της Ρόδου Μονόλιθος, να φτιάξη μια τουριστική επιχείρηση.

Ένα Ζαχαροπλαστείο το πρωί – Εστιατόριο το μεσημέρι – και Νυκτερινό Κέντρο το βράδυ.

Το κέντρο άρχισε να λειτουργεί στα τέλη Νοεμβρίου 1959 με την ονομασία ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ και στης 25 Δεκεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια.

To 1970 μετά από καταγγελίες της γειτονιάς που είχε γίνει πια ολόκληρη συνοικία, είχε ανοίξει και ο καινούριος δρόμος << οδός Κένεντι>> αναγκάστηκε ο ιδιοκτήτης να το κλήση.

Έτσι με το κλείσιμο του κέντρου <<ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ>> έκλεισε μαζί και μια άγνωστη για τους περισσοτέρους, ιστορία ενός περίφημου κέντρου διασκεδάσεως του τόπου μας ..

Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου <<Γιάννη Κούτρη>> που μου έδωσε πληροφορίες του κέντρου, που δούλεψε από 15 χρονών παιδί σαν βοηθός σερβιτόρου το 1961 ..